+ Meer informatie

Ping-pong

2 minuten leestijd

 „Doe je ook een spelletje mee?" vraagt Wim enthousiast. „Nee, ik wil eerst met mama", roept Bram, „jij wil altijd eerst joh." „Niet waar, ik heb het 't eerst gevraagd", geeft Wim terug. „Jongens tocH," jongens", probeer ik boven het geruzie uit te komen, „jongens, doen jullie 't maar samen, ik zal wel punten tellen." En even later klinkt weer het geluid van het pingpong-balletje. Braaf zit ik te " tellen en ik denk: ze leren"" toch wel vlug. Verleden week wisten ze nog maar amper wat tafeltennis was en nu zijn ze niet meer te stuiten. Dat komt door de school. Afgelopen winter liepen de kinderen een sponsorloop, de opbrengst hiervan zou worden ge- — bruikt om het schoolplein wat op te knappen en als er geld genoeg was, kwam er een grote ping-pong-tafel te staan. Nou, van het geld dat binnenkwam, kon ruimschoots een tafel gekocht worden. En nu hebben ze de ping-pong-köorts. „Mam, mag ik zo'n batje (hij zegt: betje) kopen", vroeg Bram. „Van m'n eigen geld hoor", zei hij er snel achteraan. „Een bedje? Wat voor bedje?" vroeg ik hoogst verbaasd. Bram, lachend: „Geen bedje, een batje voor de ping-pong op school!" „O, je bedoelt zo'n tafeltennisplankje." Het woord alleen al... Maar goed, het batje kwam er. Wim zaagde precies Brams batje na, en heeft er nu ook een. „En mag ik dan vanmiddag de balletjes kopen, ook van m'n eigen geld", gaat Bram verder. „Nou, vooruit dan", doe ik gul, „maar die krijg je dan van mij." En nu, in het schemerdonker, zijn ze nog bezig, na eerst alles in orde te hebben gebracht, want: „Nu moeten we nog een tafel kopen, he mam, die zijn niet eens zo erg duur..." Maar dat vind ik nu nèt niet nodig en ik kom aandragen met de oplossing: twee schragen met daarop een oude deur. Twee spijkertjes houden fier het rood-katoenen draadje omhoog, dat het net voor moet stellen. En plezier dat ze hebben! „Wie staat er voor?" komt Bram hijgend met een rood hoofd vragen. En dat weet ik niet, door al m'n kijken en denken ben ik de tel kwijtgeraakt. „Gelijke stand", red ik me eruit. PingPong!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.