+ Meer informatie

Celstraffen geëist voor invoer hasjiesj

2 minuten leestijd

HiïAELEM — Wegens het voeren van 27'/z kilogram hasjiesj op 22 juni op Schiphol, heeft de officier van Justitie bg de rechtbank in Haarlem, mr. R. E. A. Toeter, donderdag tegen de 26-jarige ontwerper B. K. uit Amsterdam een gevangenisstraf geëist van zevenmaanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk en tegen de 28-jarige kantoorbediende 'D. F. T. uit Prestatyn in Groot-Brittannië. een gevangenisstraf van zes maanden onvoorwaardelijk.

De Amsterdammer onderhield relaties met een Amerikaan in de hoofdstad en was enkele malen naar Pakistan gevlogen om geld voor de Amerikaan weg te brengen. Hij ontving regelmatig geld en had een schuld van 5.500. De Amerikaan zorgde voor de kennismaking met de Engelsman en de Aimsterdammer en de Engelsman ontmoetten elkaar verscheidene malen in de woning van de ontwerper. De Amerikaan vroeg B. K. naar Pakistan te vliegen' en daar een koffer af te halen die, naar later bleek, de 27 1/2 kilogram verdovende middelen bevatte. Met de Engelsman werd afgesproken naar Parijs te gaan en gelijktijdig met de Amsterdammer ; op Schiphol terug te keren. De Pakistaanse koffer zou op een afgesproken plaats moeten worden, neergezet en door de Engelsman worden afgehaald.

STERKE LUCHT

Tijdens de controle in het vliegtuig had een hond een sterke lucht waargenomen en dit was aanleiding voor de dtuane de bezitter van de koffer te zoeken. Daardoor zijn beiden op Schiphol aangehouden. De uitspraak volgt op 22 augustus.

Tevens werd tegen de in Florida (Amerika) geboren 23-jarige student P. H. een gevangenisstraf van acht maanden geëist wegens het doorvoeren van hasj op 15 juni op Sdiiphol. Ook tegen de in Edinburgh geboren 27-jarige student J. J. M. die een deel van de verdovende middelen in zijn koffer had. werd een straf van vier maanden geëist. In maart had de Amerikaan wegens handel in hasj in Zweden een straf van zeventien maanden ondergaan. Daarna was hij naar Bombay vertrokken. Zijn doel was weer te handelen en hasj naar Kopenhagen te vervoeren. Hij kocht tien kilogram waar hij en de Schot ieder 5 kg in de dubbele bodem VM» hun koffers verborgen. Op Schiphol werden zij aangehouden. De Schot zou voor zijn moeite 1000 dollar hebben ontvangen. De rechtbank zal op 22 augustus aanstaande uitspraak doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.