+ Meer informatie

Frankrijk betaalt Iran miljard dollar terug

1 minuut leestijd

TEHERAN (AFP/KRF) - Frank rijk betaalt Iran een miljard dollar te rug. Het gaat om een restant van een lening van een miljard dollar plus rente die Iran in 1974 beschikbaar stelde.

Dit heeft de Iraanse minister van buitenlandse zaken, Ali Akbar Velayati, gisteren verklaard.

De lening werd verstrekt ten tijde , van de regering van de sjah van Perzië. Het geld was bestemd voor Eurodif, het Franse consortium voor verrijking van uranium. Na de islamitische revolutie van 1979 besloot Frankrijk de aflossing te stoppen. Er was toen 630 miljoen dollar betaald. Iran voldeed wel aan zijn verplichtingen tegenover Frankrijk. In 1983 betaalde het omgerekend ƒ 900 miljoen terug aan de Franse oliemaatschapij Elf Aquitaine.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.