+ Meer informatie

Bestuur GMD mag nog niet besluiten over fusie

Personeel wil niet onder bedrijfsvereniging vallen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het bestuur van de Gemeenschappelijke Medische Dienst (GMD) mag geen beslissing nemen over het voorstel van de Federatie van bedrijfsverenigingen om het GMD-personeel onder te brengen bij die bedrijfsverenigingen, voordat er een blauwdruk ligt van de nieuwe organisatiestructuur. Bovendien moet er eerst een door de bonden geaccordeerd sociaal plan voor de zestienhonderd personeelsleden liggen.

Een motie van die streklcing werd gistermiddag aangenomen door een grote meerderheid van de driehonderd GMD'ers die aanwezig waren op een actiebijeenkomst in Amsterdam. De bijeenkomst was georganiseerd door de vier bonden Unie BLHP. VHP, en de Dienstenbonden FNV en CNV.

Aanleiding was de onrust die was ontstaan nadat de Federatie van Bedrijfsverenigingen op 25 oktober het voorstel lanceerde om de keuringsartsen en arbeidsdeskundigen van de GMD in het kader van de „geïntegreerde gevalsbehandeling" al met ingang van 1 januari onder te brengen bij de bedrijfsverenigingen. Het personeel en de bonden moesten over de plannen in de kranten lezen en eisten gistermiddag een verklaring van werknemersvoorzitter M. Clerx en werkgeversvoorzitter L. Pagano Mirani.

De onrust onder het personeel is begrijpelijk, er is echter grote haast geboden, zo probeerde werknemersvoorzitter Clerx de GMD'ers gerust te stellen. Clerx probeerde de gebeurtenissen te verdedigen door te stellen dat er sprake is van een noodsituatie.

Tussenstap
„Op korte termijn moeten wij duidelijke resultaten kunnen tonen op het gebied van de beperking van het aantal mensen dat gebruik maakt van Ziektewet en wao en de kwaliteit van de hulpverlening". Zij benadrukte dat de overstap van het personeel slechts een tussenstap is naar het uiteindelijk beoogde „synthesemodel".

Een blauwdruk van het plan ligt volgens haar nog niet klaar en er is daarom nog volop ruimte voor „sturing van het proces" door het personeel, aldus Clerx. „Er is geen sprake van dat mensen als haaltjes meel van de ene werkplek worden overgeheveld naar de andere". Het in elkaar schuiven van GAK en GMD leidt direct tot de zo vurig gewenste „geïntegreerde gevalsbehandeling", omdat 70 procent van de aaw en wao-klanten nu al bij het GAK komt.

De rechtsposities van het personeel van beide instellingen ontlopen elkaar niet veel, aldus Clerx, en in de meeste plaatsen werken GMD en GAK ook al in dezelfde gebouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.