+ Meer informatie

Lubbers wil ombuigingen vervroegen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De jongste berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) wijzen erop dat het kabinet een flink pakket ombuigingen uit de tussenbalans eerder moet realiseren dan aanvankelijk in de bedoeling lag. In plaats van in 1994 zal het kabinet een flink deel van de voorgenomen bezuinigingen al volgend jaar moeten realiseren.

Dat zei premier Lubbers gisteren op de NOS-televisie in een reactie op de CPB-berekeningen. Die wijzen uit dat het kabinet volgend jaar zes miljard gulden te kort komt om de voorgenomen vermindering van het financieringstekort te realiseren.

De nieuwste CPB-cijfers wijzen volgens Lubbers niet op de noodzaak tot extra bezuinigingen boven hetgeen al in de tussenbalans is afgesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.