+ Meer informatie

Toestroom Duitse patiënten probleem voor ziekenhuizen

1 minuut leestijd

ENSCHEDE - Het ziekenhuis Medisch Spectrum en het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede ondervinden problemen door 'het groeiende aantal patiënten uit het Duitse grensgebied.

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben voor deze problamatiek aandacht gevraagd van het ministerie van WVC. De provincie Overijssel deelde dit gisteren mee.

In een brief aan WVC stellen GS vast dat de moeilijkheden van Medisch Spectrum zich vooral voordoen op de afdeling intensive care/traumatologie. Hier worden de gewonden behandeld die met de Duitse reddingshelikopter naar Enschede worden gebracht. Ook de Duitse ziekenhuizen maken in toenemende mate gebruik van de faciliteiten in het Medisch Spectrum. De capaciteit van het ziekenhuis komt hierdoor onder druk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.