+ Meer informatie

Overijssel en Drenthe maken waterplannen

1 minuut leestijd

ZWOLLE - De provincies Overijssel en Drenthe nemen samen met vier waterschappen maatregelen tegen wateroverlast in risicogebieden. Dat maakte de Overijsselse gedeputeerde Jansen gisteren bekend bij de start van de campagne "Nederland leeft met water" in Overijssel.

In een zogenaamde stroomgebiedvisie gaan de provincies in op maatregelen die de schadelijke gevolgen van water in de toekomst kunnen beperken. Uit een eerste raming blijkt dat dat zo'n 2 miljard euro gaat kosten.

Voor de afvoer van grotere hoeveelheden water is het nodig de bestaande watergangen twee keer zo breed te maken. Daar is circa 5.000 hectare grond voor nodig. "De extra ruimte is nodig om pieken in de afvoer af te vlakken en te voorkomen dat in droge perioden te veel water het gebied verlaat", legt Jansen uit.

Voor extreem natte perioden is het nodig om ook de afvoercapaciteit te vergroten van gemalen en kanalen. Daarnaast zijn ook aanpassingen aan rioolwaterzuiveringen, rioleringen en bergingsvijvers in stedelijke gebieden nodig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.