+ Meer informatie

AVBB: Houding bondeii onbegrijpelijk

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Voorzitter Tiemstra van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) denkt dat de afzondelijke leden van de bond niet verder zullen. gaan bij het afsluiten van overeenkomsten met de werknemers dan het AVBB zelf.

Hij zei dit dinsdag in Den Haag naar aanleiding van het conflict met de bouw- en houtbonden van FNV en CNV over de arbeidvoorwaarden voor de bouw. De werkgevers willen een nieuwe loon- en functiestructuur pas volgend jaar invoeren, tegelijk met afschaffing van het systeem van vakantiezegels. Volgens de AVBB-werkgevers kan het een niet los worden gezien van het ander.

Zij willen nu een CAO afsluiten tot 1 mei ,1982, waarin volgens hen voldoende garanties voor de werknemers zijn opgenomen. De bonden vinden dat de 'nieuwe loonstructuur wel alvast kan worden ingevoerd met voorlopige handhaving van het vakantiezegelsysteem dan tot in het volgend jaar loopt.

Tiemstra noemde de houding van de bonden onbegrijpeliik en betreurenswaardig. Volgens de AVBB-voorzitter zullen de werknemers er in het algemeen niet op achteruit gaan in de voorstellen van de werkgevers. Maar, zo zei hij, de nieuwe loonstructuur mag geen verhoging betekenen van de loonkostep. Het weer van vanmorgen 8 uur 1 Temp. 1 12 gr. 1

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.