+ Meer informatie

Bloemenveiling Holland is op zoek naar kapitaal

Omvang eigen vermogen aan de lage kant

2 minuten leestijd

NAALDWIJK (ANP) - Bloemenveiling Holland in Naaldwijk is op zoek naar kapitaal om het eigen vermogen te versterken. Dat bleek gisteren tijdens de presentatie van het jaarverslag van de veilingcoöperatie.

Bloemenveiling Holland ontstond vorig jaar uit een fusie tussen de veilingen Berkel en Westland. De nieuwe veiling kende vorig jaar een omzet van ruim twee miljard gulden. Als gevolg van de lage prijzen in met name de tweede helft van het jaar viel dat bedrag wat lager uit dan gehoopt.

Bloemenveiling Westland slaagde er nog in een batig saldo te boeken van negen miljoen gulden. Berkel daarentegen kende een negatief resultaat van een half miljoen gulden. De hoge investeringen in 1991 en de daarmee samenhangende rentelasten lagen hieraan ten grondslag.

Bloemenveiling Holland investeerde vorig jaar in totaal 150 miljoen gulden in gebouwen en installaties. De langlopende schulden bij de Rabobank zijn daardoor opgelopen tot meer dan 320 miljoen gulden. Gezien de omvangrijke investeringen die de veiling nog te wachten staan, is dat voor de coöperatie reden „zeer kritisch te kijken naar de ontwikkeling van de vermogenspositie".

Buffer

Het eigen vermogen van Bloemenveiling Holland bedraagt momenteel circa 15 procent van het balanstotaal. De veiling streeft naar een percentage van 33 procent om een sterke positie te kunnen innemen ten opzichte van de banken en om een buffer op te bouwen voor slechte tijden. Om dat te bereiken, wil de veiling de 4000 leden ertoe bewegen geld te lenen aan de coöperatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.