+ Meer informatie

Justitie verbiedt verfbalschieten

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Minister Hirsch Ball in (Justitie) heeft gisteren het dragen van luchtdrukpistolen op de openbare weg verboden. Hij wil hiermee het spel verfbalschieten tegengaan.

Volgens Hirsch Ballin is het zogenaamde paint-ball-schieten, waarbij de spelers elkaar met balletjes rode verf beschieten, door de betrokkenen als onschuldig tijdverdrijf bedoeld, maar jagen zi^ omstanders de stuipen op het lijf. De minister heeft daarom hèt Behet besluit werd tot nu toe het begrip schietwapen beperkt tot wapens waarvan de kinetische mondingsenergie groter is dan 7,5 joule. Door dit deel van het besluit in te trekken, vallen luchtdrukwapens voortaan onder de Wet wapens en munitie.

Tegen het bezit, het vervoer (ingepakt) en het dragen ervan op niet openbare terreinen heeft de minister geen bezwaar. De burger hoeft de wapens niet in te leveren. Overigens hadden al verschillende gemeenten het dragen van dergelijke wapens verboden. Dat verbod geldt nu in het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.