+ Meer informatie

Huizen ontwikkelt plan bebouwing Vierde Kwadrant

1 minuut leestijd

HUIZEN - De gemeente Huizen start planvoorbereidingen die moeten leiden tot bebouwing van het Huizer gedeelte van het Vierde Kwadrant. Op deze laatste grote bouwlocatie van de gemeente zal naar verwachting in 1994 begonnen worden met het bouwen van woningen voor Huizer woningzoekenden.

Voor de planvoorbereidingen wordt de gemeenteraad een bedrag van 500.000 gulden gevraagd. In het collegeprogramma 1990/1994 heeft het dagelijks bestuur van Huizen de wens uitgesproken dat aanwending van het Vierde Kwadrant uitsluitend ten goede komt aan Huizer woningzoekenden. Het collegeprogramma gaat uit van een planopzet en uitwerking die door de gemeenteraad goedgekeurd worden.

De locale discussie over de invulling van dit gebied richt zich volgens de gemeente dan ook uitsluitend op de wijze van invulling. Ook het gewest Gooi- en Vechtstreek, het samenwerkingsverband van een aantal regionale gemeenten, spreekt zich uit voor bebouwing van dit gebied. Op provinciaal niveau heeft Haarlem voorwaarden vastgesteld waarlangs de bebouwing van het Vierde Kwadrant moet plaatsvinden.

De zaak zal in de vorm van een bestemmingsplanwijziging worden voorgesteld. Hierbij geldt voor de provincie dat dit gebied nog steeds als reservebouwlocatie te boek staat. Naast het Vierde Kwadrant zal bij de ontwikkeling ook het reeds opgehoogde terrein De Tuit meegenomen worden. Het hiervoor geldende bestemmingsplan "Recreatieve voorzieningen" wordt dan gewijzigd, omdat volgens de gemeente de behoefte aan recreatieve voorzieningen in dit gebied zich nog niet heeft voorgedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.