+ Meer informatie

Onderzoek naar gevolgen van grafietregens

1 minuut leestijd

WUK AAN ZEE (ANP) Rijksinstituut voor Volksgezondlieid en Milieuhygiëne (RIVM) stelt op verzoek van de gemeente Beverwijk een onderzoek in naar de gevolgen van de zeven grafiet- en ijzerstofregens van Hoogovens. Volgende week heeft het gemeentebestuur een eerste oriënterend gesprek met het RIVM en het provinciaal bestuur, zo heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt.

Tussen 22 juli en 1 november zijn zevenmaal wolken grafiet en ijzerstol neergeslagen in het bij Beverwijk horende Wijk aan Zee. Het gemeentebestuur wil weten wat daarvan de effecten zijn voor de volksgezondheid en het milieu. De enige huisarts van Wijk aan Zee heeft herhaalde malen extra oog- en ademhalingsklachten gerapporteerd. ,

De kosten van het onderzoek komen dank zij de bemiddeling van de regionaal inspecteur milieuhygiëne voor rekening van het ministerie van VROM.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.