+ Meer informatie

Blijvend trouw

2 minuten leestijd

„En Ik zal de Vader bidden, en Hij zal u een andere Trooster geven, opdat Hij bij u blijve in der eeuwigheid". Johannes 14:16


Soms blijkt dat liefde ontrouw is. Een ontrouwe vriend Is scherper dan het gebit van een slang. Bitterder dan gal is het om een vriend te hebben die zich in mijn smart van mij afkeert! Wat een ramp, wanneer iemand van me houdt In tijden van voorspoed, maar me verlaat als de kwade dagen komen! Dat Is Inderdaad bedroevend, maar zo Is Gods Geest niet. Hij Is een getrouwe Trooster en zal tot het einde toe blijven liefhebben.


U, kind van God, bevindt zich in moeilijkheden. Een poosje geleden vond u Hem een liefhebbende Trooster; Hij verlichtte uw lasten, terwijl anderen gebroken waren; Hij beschermde u onder Zijn vleugels en droeg u in Zijn armen. Maar waarom wantrouwt u Hem dan nu? Weg met uw angsten, want Hij is een getrouwe Trooster.


Ja maar, zult u zeggen, Ik ben bang dat Ik ziek zal worden en dat Ik beroofd zal worden van Zijn verordeningen. Niet tegenstaande dat zal Hij u komen bezoeken op uw ziekbed, en Hij zal naast u gaan zitten en u troosten.

C.H. Spurgeon

(Uit: Woorden van troost voor het dagelijks leven)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.