+ Meer informatie

Club van Rome bepleit nieuwe structuren

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - We zijn met de huidige bestuurlijke structuren niet in staat enige beheersing te geven aan de wereldproblemen op het gebied van overbevolking, milieu en armoe. Dit concludeert de Club van Rome in haar nieuwe rapport "De Eerste Wereldrevolutie".

De Club van Rome bracht in 1972 het roemruchte rapport "Grenzen aan de Groei" uit. Daarin werd gewaarschuwd tegen de snelle groei van de bevolking en de produktie met alle gevolgen voor het milieu.

De waarschuwingen van toen zijn goed begrepen, luidt nu het oordeel van de club. De problemen zijn op dit moment echter ernstiger dan begin jaren zeventig. Oorzaak is dat er geen goed bestuurlijk mechanisme is om die ontwikkelingen een halt toe te roepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.