+ Meer informatie

Collecte Oranjeconcert Shaare Zedek brengt 17.000 gulden op

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Het Oranjeconcert, dat op de avond van Koninginnedag in de Laurenskerk van Rotterdam ten bate van het Shaare Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem werd gehouden, blijkt in totaal 3100 bezoekers te hebben getrokken. Tijdens de bijeenkomst werd 17.275,40 gecollecteerd. De opbrengst uit de toegangsgelden is nog niet bekend.

Drs. E. F. Vergunst, voorzitter van de stichting Shaare Zedek, die dinsdag de algehele leiding had, mediteerde over Psalm 118:19: „Doet mij open de poorten der gerechtigheid". Ds. Vergunst spitste deze tekst toe op het volle Koningsschap van Christus, Die de poorten der gerechtigheid heeft geopend. De predikant koos de tekst in verband met Koninginnedag, maar ook omdat de naam Shaare Zedek (hebreeuws voor Poorten der gerechtigheid) er in terug te vinden is.

Het christelijk mannenkoor "Jeduthun" uit Amersfoort onder leiding van vaste dirigent Cees het Jonk bracht een programma waarin veel vaderlandse liederen waren opgenomen. De trompettisten Herman en Henk-Jan Drost, de pianist Harm Hoeve en de vaste koorbegeleider Arie Kortleven werkten aan deze avond mee. Vincent de Vries begeleidde de samenzang.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.