+ Meer informatie

Zuiveringsschap Veluwe tegen drie provincies

1 minuut leestijd

APELDOORN — Gelderland en Overijssel kunnen waterstaatkundig en uit een oogpunt van waterschapszorg beter niet worden opgedeeld in drie provincies. De huidige provinciale indeling voldoet beter.

Dat zegt het Zuiveringsschap Veluwe in een reactie op het plan van minister Wiegel om Gelderland en Overijssel te splitsen in de nieuwe provincies Twente, Usselland en „de rest (de rest van) Gelderland".

Voor het Zuiveringsschap Veluwe zoü dit betekenen dat het noordelijk en oostelijk deel van zijn gebied in Usselland komt te liggen. De rest blijft tot Gelderland behoren. De door minister Wiegel voorgestelde nieuwe grenzen doorsnijden volgens het schap stroomgebieden en waterstaatkundige eenheden.

De door de bewindsman aangedragen oplossing voor de problemen, namelijk gemeenschappelijke regelingen tussen de nieuwe provincies, voldoet naar de mening van het zuiveringsschap niet. Het schap noemt het voorstel tot een gemeenschappelijke regeling ook daarom vreemd, omdat de provinciale herindeling juist mede bedoeld is om aan bestaande gemeenschappelijke regelingen een einde te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.