+ Meer informatie

Texelaar „nieuwe" kaassoort

1 minuut leestijd

GOUDA — Nog even wachten tot half september, dan kan men in de kaaswinkel een pondje Texelaar gaan halen. Gemaakt wordt hij al, maar om zijn optimale kwaliteit te bereiken moet hij nog drie maanden rijpen. Ook heeft hij tijd nodig voor de weg van fabriek naar winkel.,

Texelaar is een nieuwe kaassoort, die gemaakt wordt van ongepasteuriseerde melk. Heel vroeger, voordat er kaasfabrieken waren, gebeurde dat met alle kaas. Daardoor konden er tussen kaas en kaas grote verschillen zijn, maar ook gebeurde het nogal eens dat bacteriën roet in het eten gooiden. De nieuweling wordt nu gemaakt in een fabriek, waar allerlei slimmigheidjes worden toegepast om de bacteriën in bedwang te houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.