+ Meer informatie

Vleermuis

1 minuut leestijd

Hoog aan de buitenkant van mijn raam, op de zesde etage, ontdekte ik, na een nacht van onweer en regen, een stevig klein diertje, met een spits kopje. Daarop stonden twee vrij grote hoorntjes, uitlopend in scherpe puntjes. Het diertje had een breed rugje en brede vleugeltjes, was iets groter dan een lucifersdoosje en had een scherp vinnig kopje.

Antwoord — Uw lange brief maakt voldoende duidelijk dat u een vleermuis op bezoek hebt gehad. Welke soort, kan uit uw gegevens niet worden afgeleid. De zg. ,,Laatvlieger" is ongeveer 7 cm lang en het meest algemeen. Vermoedelijk was het deze. Vleermuizen hangen overdag, met de scherpe klauwtjes van de achterpoten vastgehaakt aan balken of muren, met de kop naar beneden. Alle inheemse vleermuizen zijn sinds 1973 beschermd, omdat ze ( in aantal achteruitgaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.