+ Meer informatie

Nieuwe feiten in zaak mishandelen Jacqueline

2 minuten leestijd

DINXPERLO - De 22-jarige Pefer K. uit Din,\perlo is vorige week aangehouden op verdenking van de mishandeling van Jacqueline Ruesink uit De Heurne, in de nacht van 21 op 22 juli.

Jacqueline werd die bewuste nacht door een onbekende zwaar mishandeld op het Kerkpad, een smal. aardedonker fietspad aan de rand van Dinxperlo. Ze was op weg naar huis. Pas de volgende morgen werd ze in kritieke toestand door een voorbijganger ontdekt in een maïsveld. Een maand lang lag de 15-jarige scholiere in coma.

Twee weken na het voorval meldde Peter K. zich op het politiebureau met de mededeling op precies dezelfde plek door twee mannen te zijn benaderd. Hij vertelde toen dat hij zijn belagers na een flinke vechtpartij van zich af had weten te schudden. Peter K. heeft nu bekend dat hij het verhaal heeft verzonnen. De reden van het verzinsel is nog niet bekend.

Wekenlang heeft een groot team rechercheurs zich met de zaak beziggehouden. Tientallen tips werden nagetrokken, maar leverden geen resultaat op. Nadat het team werd opgeheven, omdat het onderzoek volledig was doodgelopen, pakte de politie in Dinxperio de draad toch zelf weer op. De rechercheurs hadden er geen vrede mee dat de zaak onopgelost zou blijven. Zij zijn momenteel bezig met sporenonderzoek.

Jacqueline is nog altijd niet in staat om te worden gehoord. Haar vader: „Ze verblijft nu in een revalidatie-centrum in Nijmegen. Lichamelijk gaat het goed, maar geestelijk is ze erg zwak. Langzaam maar zeker boekt ze vooruitgang. Van de gebeurtenissen zelf kan ze zich niets herinneren, maar ook van heel andere dingen weet ze niets meer".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.