+ Meer informatie

Suez-kanaal bevaarbaar

1 minuut leestijd

CAIRO — Na een gedwongen oponthoud van bijna acht jaar kunnen twee Westduitsc vrachtschepen, die vast zaten in het Suez-kanaal, woensdag de thuisreis aanvaarden. De reis van de „Munsterland" (9.365 ton) en de „Nordwind" (11.600 ton) werd op 5 juni 1967 voortijdig afgebroken door het uitbreken van de Israëlisch-Arabische oorlog.

Alleen de twee Westduitse vrachtschepen kunnen op eigen kracht vertrekken. De overige 12 schepen die in het Suez-kanaal waren gestrand moeten worden gesleept en in Port Said weer zeewaardig worden gemaakt. Het Suez-kanaal zal op 5 juni officieel voor de scheepvaart worden opengesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.