+ Meer informatie

Prins Claus opent internationaal aardappelfestijn

1 minuut leestijd

EMMELOORD - „Gelukkig wordt in Flevoland flink geïnvesteerd in het behoud en de versterking van de positie van de aardappel. Deze Internationale Aardappelmanifestatie is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste in haar soort in de wereld". Dat zei gedeputeerde ir. P. Loos gisteren ter gelegenheid van de opening van de tweede Internationale Aardappelmanifestatie in Emmeloord. De openingshandeling, het doorknippen van een lint met aardappelen, werd verricht door Prins Claus.

Na de opening maakte Prins Claus een wandeling over de vakbeurs, waaraan 75 exposanten deelnemen uit binnen- en buitenland. Hij nam op deze wijze kennis van alle aspecten op het gebied van de teelt, bewaring, verwerking en afzet van dé poot- en consumptieaardappelen. „Ruim 2300 telers verbouwen jaarlijks, op zo'n 21.500 hectare, in Flevoland aardappels", zo zei gedeputeerde Loos in zijn toespraak. Ondanks de weinig rooskleurige situatie in de akkerbouw ziet het Landbouw Economisch Instituut volgens hem goede toekomstperspectieven voor de aardappelteelt in Flevoland. „Vooral voor de pootaardappelsector wordt een groeiend areaal verwacht".

Loos toonde zich verheugd over het initiatief dat de aardappeltelers in Flevoland genomen hebben om te komen tot de oprichting van een aardappelverwerkend bedrijf in Lelystad. „Waar mogelijk zal de provincie dit soort initiatieven moreel en materieel van harte ondersteunen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.