+ Meer informatie

Dit jaar viert Madurodam, het kleinste stadje van Ne-

2 minuten leestijd

I derland z^n vijfentwintigjarig: bestaan. Op juli 1952 opende de toen lé-jarig'e prinses Beatrix deze miniatuurstad binnen Den Haag*. Het 25-jarig: bestaan zal niet in stilte voorb^ g^aan, maar op een deze week g^ehouden persconferentie verklaarde mr. R. H. Woltjer dat over de jubileumplannen nog: niet veel g'ezeg'd kon worden.

„Het moet een verrassing blijven" zo zei hij. „Op 8 juni zal er een bijeenkomst zijn van de oud-locoburgemeesters en oudgemeenteseoretaressen. Mevrouw Maduro hoopt daarvoor uit Lausanne over te komen. Vanaf deze dag tot en met IS jimi zullen een spinster, een klompenmaker, een mandenmaker, een pottenbakker en een glasblazer him oude ambachten in Madurodam demonstreren". bewerker. Op deze tentoonstelUng worden ook een S4-tal gobelins getoond, die in Polen geweven zijn naar de inzending van de tekenwedstrijd „Kinderen tekenen voor kinderen".

Op 8 augustus wordt een expositie geopend uit Sri-Lanka. Deze zal duren tot S september. Aanwezig zijn dan Nalini Weerasinghe, ontwerpster van bijzondere batiks en van emaille en juwelen, en de pottenbakker en ontwerper van keramiek, Dissanayka Senéviratne. De laatste expositie vindt in september plaats. Deze wordt geopend op 8 september en omvat „handicraft" uit Ethiopië. 9 Vooral tydens feestdag'en wordt Madurodam zeer druk bezocht. Af en toe z^n dan door de mensen de huisjes haast niet meer te zien ook Koeweit Airlines overweegt om landingsrechten aan te vragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.