+ Meer informatie

Jeugd Haïti heeft weinig zin in school

1 minuut leestijd

PORT-AU-PRINCE (AP) - Op Haïti zijn gisteren voor het eerst sinds de militaire staatsgreep van 30 september de scholen weer opengegaan.

Aanhangers van de afgezette president Jean-Bertrand Aristide hadden echter opgeroepen tot een boycot, en de animo onder de jeugd om weer naar school te gaan was gering. De angst van ouders voor nieuw geweld en een gebrek aan openbaar vervoer hebben mogelijk ook aan het hoge absenteïsme bijgedragen.

De geringe opkomst onder de scholieren werd gezien als een tegenvaller voor de overgangsregering. Een normale hervatting van het onderwijs zou een blijk zijn van het publieke vertrouwen in het nieuwe bestuur. Landelijk onderwijsdirecteur Joseph Willio Noailles weet de geringe opkomst aan het gebrek aan vervoer, maar gaf toe dat ook leerlingen waren weggebleven wegens de politieke crisis. Hij hekelde „de negatieve atmosfeer" die door aanhangers van Aristide zou zijn opgeroepen.

Slechts een fractie van het normale aantal bussen en taxi's reed gisteren over straat. Volgelingen van Aristide hadden chauffeurs en andere arbeiders opgeroepen tot een staking ter ondersteuning van de onderwijsboycot.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.