+ Meer informatie

Sterke God

2 minuten leestijd

„En men noemt Zijn Naam.... Sterke God".Jesaja 9:5

Maar gij, gelovigen, wordt de Messias in Zijn sterke Godheid door zo weinigen recht aanvaardt, draagt gij er zorg voor dat gij Hem in die heerlijkheid altijd vereert. Uw werk is het om met alle nadruk uw Jezus zo te noemen en Hem te roemen als de Sterke God.

Erken dit met dankbaarheid dat u een Middelaar is gegeven, die God, Die de Sterke God is. O, wat vergroot dat het geschenk en hoe moet gij er Gode meerder eer voor geven! Een Middelaar die zo groot, zo waardig, zo machtig is, roep daar met verwondering over uit: „Alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon (dat is die Sterke God) gegeven heeft", Johhanes 3:16.

Laat het u er ook toe leiden, om in Zijn Middelaarswerk in volle verzekerdheid te berusten, want Hij is de Sterke God. Dat doet u toch een oneindige waardigheid in Hem zien, dat verzekert u van de volmaaktheid van het volbrachte werk, en derhalve, dat gij ook in Hem volmaakt kunt worden, omdat in Hem de volheid der Godheid lichamelijk woont, Colossensen 2:9 en 10. „En uit Zijn volheid ontvangen genade voor genade", Johannes 1:16.

Buiten deze Godheid moogt gij niets tot uw vertrouwen en berusting maken, „want vervloekt is de man die op een mens vertrouwt en die vlees tot zijn arm stelt", Jeremia 17:5. Al onze roem is ijdel, al onze hoop tevergeefs, zo zij niet op Jezus als de sterke God kunnen rusten.

Ds. Abr. Hellenbroek (Uit: De beloofde Messias)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.