+ Meer informatie

Ford verslaat Reagan opnieuw

1 minuut leestijd

MIAMI — Bij de voorverkiezingen in Florida om de kandidatuur voor de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben president Ford bij de republikeinen en Carter bij de democraten de leiding.

Bij de democraten ging de strijd voornamelijk tussen gouveneur Wallace van Alabama, de oud-gouveneur van Georgia, Carter en senator Jackson. Toen de eerste uitslagen binnen waren voorspelde CBS dat Carter zou winnen. Hij had op dat moment met 26.767 stemmen een voorsprong van een procent op Wallace. Senator Jackson, de winnaar van de vorige week in Massachusetts, stond toen op 12.219 stemmen of 17 procent.

Na de nederlaag in Florida lijken Reagans kansen nu wel verkeken. De voormalige gouveneur van California heeft gezegd dat hij door blijft vechten tot de nationale conventie van de republikeinen in Kansas, in augustus. Maar het zal het moeilijk vallen geloofwaardig te blijven als een serieuze tegenkandidaat van Ford. Alleen een overwinning in de voorverkiezingen in Illinois en Noord-Carolina zouden nog iets kunnen redden van Reagans imago.

Nadat 82 percent van de stemmen is geteld is de stand als volgt:

• Ford: 266.040 of 53 percent.

• Reagan 234.009 of 47 percent.

Democraten:

• Carter: 383.544 of 35 percent.

• Wallace 350.157 of 32 percent.

• Jackson: 242.463 of 22 percent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.