+ Meer informatie

Kipterrine

3 minuten leestijd

Voor 6 a 8personen: Vh dl melk; 50 g hoter; 2 eieren; 50 g bloem; zout en peper; nootmuskaat; '/i gele paprika; 'hrode paprika; 500 g kipfilet; 'ü l slagroom (goed gekoeld).

Verhit de melk en de boter in een glazen kom onafgedekt ca. 1 min. op 700 Watt. Splits intussen de eieren en zet de eiwitten in de koelkast. Zeef de bloem boven een glazen kom en meng er zout, peper en wat nootmuskaat door. Maak in het midden een kuiltje, doe hierin de eierdooiers en roer vanuit het midden de dooiers door de bloem. Roer scheutje voor scheutje het warme melk-botermengsel erdoor. Verhit het mengsel onafgedekt ca. 30 seconden op 500 Watt. Soms is een wat langere tijd nodig voor het mengsel gebonden is. Klop het mengsel vervolgens goed door, strijk het uit op een plat bord en laat zo afkoelen of -wel zo simpel— zet de schaal in koud water. Maak intussen de paprika's goed schoon, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en maal deze fijn in een foodprocessor. Voeg, terwijl de machine draait, de eiwitten toe en vervolgens in gedeelten het afgekoelde bloemmengsel. Schenk in een dun straaltje de slagroom erbij, nog steeds met een draaiende machine. Laat de machine niet langer draaien dan nodig is om alles te mengen. Houd er rekening mee dat niet iedere foodprocessor is ingesteld op 'taaie' mengsels. De onze dreigde oververhit te raken. Gelukkig bood de deeghaak van de keukenmachine uitkomst. Die mengde keurig het kippevlees met eiwitten, bloemmengsel en slagroom.

Breng het kipmengsel pittig op smaak met zout en peper en spatel de blokjes paprika erdoor. Schep het kipmengsel in een ronde patévorm van ongeveer 1 liter en strijk de bovenkant glad. Laat de terrine gaar worden, afgedekt in ca. 16 minuten op 350 Watt. De bovenkant voelt dan stevig aan. Laat de terrine enkele minuten nagaren. Serveerde terrine warm, als hoofdgerecht, met bij voorbeeld een salade. Het kan ook prima koud, als voorgerecht, worden opgediend. En mocht er een stukje overblijven, het smaakt ook heerlijk op toast als borrelhapje. N.a.v. "Doe meer met de magnetron", uitg. Het Nederlands Zuivelbureau, Rijswijk, 1991; 95 blz.; prijs 5,95. In Orjol, ongeveer 300 km ten zuiden van Moskou, werd in april van dit jaar gespeeld om het 37e kampioenschap van de SowjetUnie. De 23-jarige Alexander Schwarzman bleek de sterkste. De ranglijst was als volgt: 1. A. Schwarzman (Moskou) 23 punten uit 17partijen;2.1. Ribakov21; 3. N. Mitsjanski 19; 4. L. Tsipes 19; 5. A. Fourman 19; 6.1. Kirsner 19; 7. W. Tsjegoiev 19; 8. A. Gantwarg 18; 9. M. Korenewski 18; 10. A. Presman 17; 11. W. Kolesnik 16;12.E.Watoetinl6;13.W.

Wi

Wi
WJ> I W. Tsjegoiev - A. Schwarzman

WL.
Chorin 15; 14. W. Wigman.l5; 15. W. Milsjien 14; 16. M. Galasjov 14; 17. K. Leontiev 12; 18. W. Traitilowitsj 12. met 38-32, 2-7 (31-36?, 35-30 -I-), 41-36,10-14,36x27,24-30, 34x25(35x24?, 17-22,28x17,12x21, 27x16,18-23, 29x18, 20x47), 1822, 27x18, 12x43, 44-39, 43x34, 40x29.

Spannend was ook het duel Gantwarg - Schwarzman. Gantwarg had in het middenspel een goede stand, maar zag in tijdnood zijn voordeel verwateren. Be"Wy

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.