+ Meer informatie

Ouderkerk is ook multifunctioneel

1 minuut leestijd

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL — Sinds kort heeft ook Ouderkerk aan den Ussel een nieuw multifunctioneel centrum op de hoek Abelenlaan-Kerkweg. Onder het dak van dit gebouw zetelt de 92ste sporthal van de provincie Zuid- Holland. Naam van het centrum is „De Drie Maenen".

Ouderkerk telde in 1970 slechts 4100 inwoners. De daaropvolgende nieuwbouw had tot gevolg dat in drie jaar het inwonertal opklom tot 5500. Toen bleek het nijpende tekort aan een geschikte overdekte accommodatie voor de jeugd, verenigingen en dergelijk.

Bezoek
Het vorige college kwam reeds met een plan voor de bouw van een multifunctioneel gebouw. Bij een bezoek van de commissaris der Koningin in de oude school aan de Dorpsstraat op 6 februari 1978 werd opnieuw aangedrongen door de jongeren op een echt dorpshuis. Zo kwam alles aan het rollen. Het ontwerp van architektenbureau Lammens en De Zwart werd goedgekeurd en zo heeft Ouderkerk aan den Ussel haar multifunctioneel gebouw gekregen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.