+ Meer informatie

Veenendaal houdt alleen een polikliniek over

1 minuut leestijd

VEENENDAAL - Door de nieuwe functieverdeling van de vier Gelderse Valleiziekenhuizen heeft Veenendaal per I juli alleen nog de beschikking over een polikliniek. Dat maakten de directeuren Havekort en Van Schappen gisteren bekend op een persconferentie.

De klinische functies van de locatie Veenendaal worden momenteel op andere plaatsen geconcentreerd. In ruil daarvoor zijn de poliklinische voorzieningen in Veenendaal uitgebreid.

In 1987 gingen de ziekenhuizen van Ede, Wageningen en Bennekom een fusie aan. In 1990 kwam ook Veenendaal erbij. In een in april 1990 verschenen nota stond dat Veenendaal eind 1992 haar klinische capaciteiten kwijt zou raken. Door de tegenvallende financiƫle middelen werd dit proces versneld en besloot men dat dit alles al op 1 juli 1991 zou plaatsvinden. Het kort geding dat enige organisaties daartegen aanspanden, haalde niets uit.

Het opnamebeleid is sinds enige maanden zo geregeld, dat er geen patiƫnten behoeven te worden overgebracht naar een van de andere locaties. Ook veel apparatuur is al op de andere locaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.