+ Meer informatie

Euro-Aziatisch centrum in A'dam

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Amsterdam krijgt een Euro-Aziatisch businesscentrum, waarmee een investering van meer dan tweehonderd miljoen gulden is gemoeid. Het centrum, dat in 1993 operationeel moet worden, is een initiatief van het Korean Industrial Development Institute (KID) in Seoel. De Amsterdamse wethouder J. van Duijn (economische zaken) heeft dit vandaag bekendgemaakt op een persconferentie.

groep van ongeveer 50 jongeren heeft vrijdagavond een kledingzaak aan de Korte Lijnbaan in het centrum van Rotterdam geplunderd. De jongeren vernielden een stalen rolluik en de etalageruit en namen kleding uit de etalage weg. De politie hield tien mensen aan. Volgens een woordvoerder van de politie heerste in de omgeving van de Lijnbaan enige tijd een gespannen sfeer. Daarom werden bij de verspreiding van de groep politiehonden ingezet, waarbij twee mensen werden gebeten.

Het zakencentrum zal als uitvalsbasis dienen voor vooral Koreaanse maar ook andere Aziatische bedrijfsactiviteiten op de Europese markt. In het complex van ongeveer 5 hectare, gepland in Amsterdam-Zuidoost, worden kantoren, expositieruimten en een distributie- en handelsinformatiecentrum opgenomen. Verder zullen er een vijfsterrenhotel en een winkelpromenade worden gebouwd. Het is de bedoeling dat zowel groot- als midden- en kleinbedrijven zich in het centrum vestigen.

Tijdens de persconferentie in Amsterdam was er een directe satellietverbinding met een delegatie van overheids- en bedrijfsvertegenwoordigers in de Koreaanse hoofdstad Seoel. De president van het KID, dr. Y. H. Paik, verklaarde vanuit Sepel dat de keus op Amsterdam is gevallen door onder meer de centrale ligging. De Rotterdamse haven en de luchthaven Schiphol spelen hierbij een grote rol, evenals de, volgens Paik, goede mogelijkheden voor communicatie.

Volgens wethouder Van Duijn levert het Euro-Aziatisch businesscentrum ‚Äěhonderden en op termijn duizenden" arbeidsplaatsen op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.