+ Meer informatie

Stichting SV schrijft kerkenraden

1 minuut leestijd

VEENENDAAL - De Stichting Herziening Statenvertaling doet een beroep op hervormd-gereformeerde en christelijke gereformeerde kerkenraden om medewerking te verlenen aan een herziene Statenvertaling.

In een brief aan de kerkenraden geeft de stichting een toelichting op het project, waarvan de plannen in juni bekendgemaakt werden. De stichting constateert dat de Bijbel in de gereformeerde gezindte steeds minder gelezen wordt. "Waar moeite wordt ervaren met het taaleigene van de Statenvertaling kunnen ouderen en jongeren gemakkelijk verwijderd raken van de kernbegrippen uit de Bijbel zelf." De stichting vraagt om een plaats in het collecterooster of om een gift. Het werk aan de herziening wordt zoveel mogelijk belangeloos verricht, maar het deskundig uitvoeren plaatst de stichting voor grote kosten. Het streven is om in de zomer van 2004 de herziening van het Nieuwe Testament met enkele boeken van het Oude Testament gereed te hebben. Voor het gehele Oude Testament is meer tijd nodig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.