+ Meer informatie

Drie jaar cel voor wurgen echtgenote

1 minuut leestijd

HAARLEM — De Haarlemse rechtbank heeft gisteren de 28-jarige J. D. uit Haarlem veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar en onvoorwaardelijke terbeschikkingstelling van de regering (tbr) wegens doodslag.

De rechtbank achtte bewezen dat de man december vorig jaar zijn 21jarige echtgenote heeft gewurgd. Het vonnis was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De man had eerst geprobeerd zijn vrouw met een stropdas te wurgen. Toen dat niet lukte, kneep hij haar keel met beide handen dicht. Huwelijksproblemen waren de oorzaak van de wurging. Uit een psychiatrisch rapport bleek dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. De psychiater adviseerde tbr. De man zou een sterke angst hebben om in de steek te worden gelaten, zo concludeerde het rapport.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.