+ Meer informatie

„Syrische troepen moeten weggaan"

1 minuut leestijd

JERUZALEM — Israël heeft de onder-secretarisgeneraal van de VN Brian Urquhart, meegedeeld dat de enige manier om een einde te maken aan de gevechten in Libanon is de Syrische troepen en Palestijnse guerrillastrijders opdracht te geven het land te verlaten.

Urquhart, die Israël, Libanon en Syrië bezoekt om te trachten een oplossing te vinden voor de crisis in Libanon, heeft maandag afzonderlijk, met premier Menachem Begin en minister van Buitenlandse zaken Yitzhak Sjamir gesproken.

Een woordvoerder van het kabinet van de premier zei dat ,,de Syriërs en Palestijnse terroristen al jarenlang de moeilijkheden in Libanon vergroot hebben en dat het voor de VN tijd is van hen af te komen".

Urquhart, die rechtstreeks verantwoordelijk is voor de VN-vredesmacht in Libanon Unifil, zei na het gesprek met Begin dat hij geen voorstellen bij zich had voor beëindiging van de strijd tussen Syrische troepen en rechtse militieleden in Libanon. ,,Ik kwam omdat wij de Israëlische opvattingen willen horen.

Een woordvoerder van Buitenlandse zaken zei na de ontmoeting van de hoge VN-functionaris met minister-Sjamir dat beide partijen het er over eens waren dat het noodzakelijk was een onmiddellijk en doelmatig bestand in Libanon te bereiken.

Zie verder pag 5: „V-raad bespreekt Libanese kwestie".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.