+ Meer informatie

Kleine kernen willen licentie huisapotheken

1 minuut leestijd

BAARN — Het rijk moet vooi apotheekhoudende huisartsen eer iicentievergunning invoeren ai: middel om de kwaliteit van dez( huisapotheken te waarborgen. De ze vergunning zou elke vijfjaar op nieuw bekeken kunnen worden. De landelijke vereniging van klei ne kernen schrijft dit in een verkla ring over de geneesmiddelenvoor ziening op het platteland.

Uit die verklaring blijkt dat de vereniging het standpunt van de huisart sen onderschrijft, dat de huisapotheel op het platteland „uit het oogpunt var een snelle bediening en maximale bereikbaarheid" beschermd moet worden. Staatssecretaris Veder-Smit vai Volksgezondheid en de apotheken daarentegen willen zo veel mogelijk a: van huisartsen-apotheken.

De kleine-kemenvereniging vind' wel dat apotheekhoudende huisartser verplicht moeten worden tot het volger van bijscholingscursussen, het lezer van vakliteratuur enz.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.