+ Meer informatie

Centrumpartij verliest geding

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Centrumpartij heeft nogmaals tevergeefs geprobeerd haar kandidatenlijsten in de kieskringen Rotterdam, Dordrecht, Leiden en Haarlem te doen opnemen.

00
fdEEL

In een kort geding tegen de staat, dat maandag diende voor de president van de rechtbank in pen Haag. mr. M. R. Wijnholt, eiste de partij dat desnoods de verkiezingen zouden moeten worden uitgesteld als de lijsten niet in alle stembureaus aan de kiezers worden voorgelegd. Dinsdag wees de president de vorderingen van de Centrumpartij af. De rechter oordeelde dat de hoofdstembure^us en de colleges van gedeputeerde staten de instanties zijn die geschillen over de geldigheid van de kandidatenlijsten regelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.