+ Meer informatie

Recensie

1 minuut leestijd

Jordi van Kleeff, Johanneke Methorst (Red.), Traditie in transitie, Buijten & Schipperhein Motief, Amsterdam 2016, 189 blz., € 19,50. ISBN 978 90 5881 895 9.

Dit boek is verschenen naar aanleiding van het negende lustrum van het Dispuut Dei Gratia te Wageningen, uitgaande van de Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato.
Diverse scribenten behandelen de plaats van tradities in een veranderende wereld. Aan de orde komen sociologische, theologische, reformatorische, joodse en politieke aspecten.
Er wordt beschreven hoe de christelijke traditie in de toekomst positieve veranderingen zou kunnen brengen in kerk en maatschappij.
Dit boek kan zeker gebruikt worden in de kerkenraad als achtergrondinformatie om een antwoord te kunnen geven op de vragen rond vernieuwing van het kerkelijk leven in onze tijd en in de toekomst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.