+ Meer informatie

Miljoenen uit Japan voor Van Goghmuseum

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Hef rijksmuseum Vincent van Gogh in Amsterdam heeft een donatie van 37,5 miljoen gulden ontvangen van de in Tokio gevestigde Japan Foundation.

Het bedrag is bedoeld voor de financiering en exploitatie van een nieuw te bouwen tentoonstellingsvleugel aan het museum. De architect van de nieuwe vleugel is de Japanner Kisho Kurokawa. Dit heeft het Van Goghmuseum gisteren bekendgemaakt.

De Japan Foundation is een semi-overheidsinstelling die tot doel heeft de culturele banden tussen Japan en andere landen te bevorderen. De donatie is mogelijk gemaakt door de Yasuda Fire and Marine Insurance Company. ..Hetgeen in het bijzonder te danken is aan de president van het bedrijf, de heer Yasuo Goto. die in 1987 een versie kocht van Van Goghs "Vaas met Zonnebloemen", aldus het Van Goghmuseum.

Het Van Goghmuseum kampt al geruime tijd met ruimtegebrek. Toen het museum, een ontwerp van de architecten Rietveld, Van Dille en Van Tricht, in 1973 openging, werd gemikt op een bezoekersaantal van 60.000 per jaar. Dat bezoekersaantal werd echter ruimschoots overtroffen. Kwamen er in 1985 al 586.489 mensen naar het museum, in het Van-Goghjaar 1990 bezochten in totaal 1.2 miljoen bezoekers het museum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.