+ Meer informatie

Schmidt reageert op kritiek Begin

1 minuut leestijd

lONN — De Westduitse bondskaner. Helmut Schmidt, heeft dinsdag Bonn de persoonlijke kritiek van de lëlische premier Begin van de hand rezen. chmidt, die sprak voor een groep lementariërs van zijn partij (SPD), mde volgens een SPD-woordvoer, het antwoord op Begins aantijgin-

van regeripgswoordvoerder Kurt :ker „noodzakelijk en op zijn ats". Becker had de uitlatingen van !in „vals en beledigend" genoemd, bondskanselier Schmidt bevestigde : zijn standpunt over het zelfteikkingsrecht van de Palestijnen. Hij lerstreepte dat zijn visie overeen(it met de verklaring van de Europeaad in Venetië van juni vorig jaar. Ie Franse regering „onthoudt zich I commentaar op de stijl die premier [in heeft gebruikt en die gewoonlijk t in de internationale betrekkingen •dt toegepast", zo heeft de woordrder van het Franse ministerie van tenlandse zaken dinsdag verklaard aanzien van de aanvallen van de Islische premier op president Giscard staing en bondskanselier Helmut imidt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.