+ Meer informatie

! Akkoord met Bel^ë over vervoer op Westerschelde

1 minuut leestijd

: DEN HAAG — Minister Tuijnman . van Verkeer en Waterstaat, staatsse• cretaris Van Amelsvoort van Financiën en de Belgische minister voor openbare werken Chabert zijn het maandag in ^ Brussel eens geworden over het stellen van regels voor het vervoer van gevaar' lijke stoffen via de Westerschelde en het Kanaal van Gent naar Temeuzen. ' Voorts werd het akkoord getekend dat de oprichting van een gemeenschappelijk douanekantoor langs : rijksweg 10 mogelijk maakt. Hierdoor wordt de oude rijksweg via Werkhout en Wuustwezel ontlast van het zware vrachtverkeer. Tenslotte besloten de : bewindslieden de Westerschelde op enkele plaatsen uit te baggeren.

De overeenkomst waarin het vervoer van gevaarlijke stoffen via de Wester: schelde en het Kanaal van Gent naar ^ Temeuzen wordt geregeld houdt in dat schepen die gevaarlijke stoffen van en naar België vervoeren voortaan aan dezelfde veiligheidseisen moeten voldoen als waaraan ze in Nederland moeten >oldoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.