+ Meer informatie

GOUDA

2 minuten leestijd

van scholengemeenschap De Driestar in Gouda hebben met het schillen van aardappels ruim 33.000 gulden bij elkaar gebracht voor het Shaare Zedekziekenhuis in Jeruzalem. Ds. E. F. Vergunst, bestuursvoorzitter van de gelijknamige stichting, nam gistermiddag in de aula van de school een cheque in ontvangst.

De cheque (met een exact bedrag van 33.333 gulden) zat verstopt in een enorme papieren aardappel. Het was de opbrengst van een lange dag aardappels schillen. In totaal werd 2850 kilo piepers van hun jasje ontdaan. Ruim 80 jongeren die over ruim een week eindexamen vwo zullen doen, werkten de berg aardappels weg. Voor iedere verwerkte kilo lieten de examenkandidate^ zich sponsoren door bedrijven, familieleden en bekenden.

Gewapend met schort, dunschiller en aardappelbak werd gistermorgen om 7 uur het startschot gegeven. Het idee voor de actie kwam van een van de leerlingen. Jaarlijks wordt op De Driestar gezocht naar een alternatief voor "kolderdag", de afscheidsstunt Van examenkandidaten. „Het schillen is onwijs komisch en bevredigend. Je steunt er een goed doel mee", aldus een deelnemede vwo'er.

Ds. Vergunst noemde de actie „een bewijs dat Israël onder onze jeugd gaat leven". In een dankwoord gaf hij de jongeren een prikje: „Dit is de meest productieve dag dat jullie op school zijn geweest". De predikant wees erop dat de nood in Israël niet voorbij is. „Hulp is broodnodig. Mar vergeet daarbij vooral niet voor Israël te bidden".

De geschilde aardappels werden na afloop van de schildag opgehaald door een aardappelverwerkingsbedrijf. Varkens zullen zich tegoed doen aan de ruim 300 kilo schillen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.