+ Meer informatie

Kerk in brand na gasexplosie

1 minuut leestijd

HOOGEZAND — Tengevolge van het exploderen van een gasleiding is gistermorgen de apostolische kerk aan de Abraham Kuypersingel in Hoogezand in brand geraakt.

De explosie ging met een enorme vuurzee gepaard zodat het dak van de kerk vlam vatte. Door de ontploffing sprongen tal van ruiten van de kerk. De brand kon snel worden bedwongen door de brandweer van Hoogezand-Sappemeer. De vlammenzee die oplaaide uit de gesprongen gasleiding was snel gedoofd nadat de gastoevoer was afgesloten.

De explosie vond plaats tijdens het vernieuwen van een aftakking van de hoofdgasleiding van het gemeentelijk gasbedrijf AGD. Er waren met deze werkzaamheden twee mannen bezig, die op het moment van de ontploffing niet in de buurt van de gesprongen leiding waren, waardoor zich geen persoonlijke ongelukken voordeden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.