+ Meer informatie

Weer gas ontsnapt

General Electric

1 minuut leestijd

BERGEN OP ZOOM — Bij het bedrijf General Electric Plastics BV in Bergen op Zoom is zaterdag rond het middaguur als gevolg van een storing in een toevoerleiding van de Reain Plant ongeveer 1500 kg methyleenchloride in de lucht vrij gekomen. Het bedrijf heeft na constatering van de lekkage de opstartprocedure overeenkomstig de voorschriften stilgelegd ea de afdeling Milieu van de Provinciale Waterstaat van de uitstoot in kennia gesteld.

Uit gecontroleerde metingen van op het bedrijfsterrein opgestelde apparatuur is gebleken dat er mede dank zij[ de heersende stevige wind geen sptakt is geweest van gevaar voor de voUcsge-, zondheid. « De oorzaak van de gasontsnapping; moet volgens de bedrijfsleiding wor< den gezocht in een plotselinge druk-c stoot, waardoor automatisch het vei^ ligheidssysteem in werking trad dooi;; het breken van een speciaal daarvoor; aangebrachte breekplaat in het lei-: dingstelsel. Als gevolg daarvan ver-' dwenen circa 1500 kg methyleenchloride rechtstreeks in de buitenlucht.

Tegenover de afdeling milieu vand^ provinciale waterstaat heeft een)' woordvoerder van het bedrijf ver-» klaard dat in geval van gasontsnap-ping vermoedelijk sprake is geweest; van een bedieningsfout.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.