+ Meer informatie

Prijzen brood en benzine weer hoger

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Met ingang van zaterdag gaat de benzineprijs twee cent omhoog. De maximumprijs van normale benzine komt daarmee op 158,2 cent per liter, die van super op 163,6 en die van tweetaktbenzine op 176 cent. Ook de broodprijs zal binnenkort stijgen. Door de stijgende lonen en grondstoffenprijzen zal per 1 juli een nieuwe prijsverhoging van minimaal vier cent nodig zijn.

De prijzen van dieselolie en petroleum gaan 1,6 cent per liter omlaag. Ook huisbrandolie wordt goedkoper, nameliik 1,35 cent per liter exclusief BTW.

Stookolie wordt 15,30 tot 17,30 gulden per ton duurder, exclusief BTW.

De maximumprijs van LPG-gas gaat 8 cent per liter omlaag. De prijswijzingen zijn het gevolg van een stijging m de koers van de dollar en een daling in de noteringen op de vrije markt.

Vorig jaar is de broodprijs in totaal 11 cent gestegen. De toestemming van de regering voor deze verhogingen kwam zo laat dat Meneba er ƒ 4 min op moest toeleggen. Ook dit jaar zijn de twee verhogingen weer zo laat doorgevoerd dat er tot nu toe al weer drie ton bij moest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.