+ Meer informatie

Leerling wil financieel gebaar richting Israël

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) Het zint RPF-kamerlid Leerling allerminst dat Nederland Israël volledig laat opdraaien voor de kosten die zijn gemoeid met de verplaatsing en installatie van de ter beschikking gestelde Patriot-raketinstallaties.

Een financieel gebaar van solidariteit is toch het minste wat ons land zou kunnen opbrengen, oppert Leerling in schriftelijke vragen aan de ministers Van den Broek (Buitenlandse Zaken) en Pronk (waarnemend Defensie). Met Israël is afgesproken dat dit land voor elke afgevuurde Nederlandse raket een nieuwe Patriot levert. De prijs van zo'n raket is 600.000 dollar, ofwel rond de miljoen gulden. Leerling wil weten waarom een dergelijke afspraak met Israël niet eerder, naar buiten is gebracht.

Hij stelt voor dat Nederland als gebaar van solidariteit op zijn minst de transportkosten van de Patriot-installaties voor zijn rekening neemt. Leerling is benieuwd hoe het prijskaartje er dan uitziet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.