+ Meer informatie

Privégebruik auto gedaald

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde Nederlander heeft vorig jaar minder vaak de auto gepakt voor privégebruik. Ten opzichte van 1989 werd er per auto gemiddeld 400 kilometer minder afgelegd voor particuliere doeleinden, zoals het boodschappen doen en het bezoeken van familie en vrienden.

Dit blijkt uit cijfers die de Stichting Weg in Den Haag gisteren heeft bekendgemaakt. De Stichting Weg baseert zich op het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het totale aantal per auto afgelegde kilometers daalde van 16.430 naar 16.080. Het woonwerkverkeer nam af met 80 kilometer, terwijl het vakantieverkeer met 60 kilometer verminderde. Het zakelijk gebruik van de auto steeg in 1990 met gemiddeld 190 kilometer.

Het aantal files nam vorig jaar toe van 5856 naar 6088. In bijna twee derde van de gevallen waren structurele knelpunten, zoals tunnels en wegversmallingen, de oorzaak van de files.

Verkoop en Installatie van:

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.