+ Meer informatie

Politieactie loopt uit op belegering Jordaanse stad

1 minuut leestijd

AMMAN - Een politieactie tegen een smokkelaarsbende in de stad Maan in het zuiden van Jordanië is uitgelopen op een zware strijd die al twee dagen duurt. Gisteren werd het leger ingeschakeld om assistentie te verlenen aan de reeds aanwezige oproerpolitie.

Toen de politie de stad zondag bestormde ontstond een vuurgevecht waarbij enkele doden vielen. In totaal zijn sinds zondag vier doden gevallen, onder wie een sergeant van de politie. Ongeveer twintig mensen zijn gewond geraakt.

De bende die de politie wil oprollen zou onder leiding staan van Mohammed Ahmad Shalaby, een islamitische extremist die tien dagen geleden uit een politiecel ontsnapte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.