+ Meer informatie

Bedrijfsleven zet milieubescherming onder grote druk.

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — „Actiegroepen voor bescherming van natuur en milieu zijn de laatste jaren onder zware druk komen te staan. Het terrein dat zij na moeizame strijd hadden gewonnen, wordt aangevochten, onder andere onder druk van de economische omstandigheden".

Deze tendens schetste zaterdagmorgen de voorzitter van de Landelijke Vereniging tot behoud van Waddenzee J. Dogterom, in zijn jaarrede in de jaarvergadering van de vereniging in Krasnapolsky te Amsterdam. Volgens de heer Dogterom zijn de afgelopen jaren uit kringen van de overheid en het bedrijfsleven geluiden te horen om de verworvenheden weer van natuurbeschermingsorganisaties af te nemen. Als voorbeeld noemde de voorzitter het voorstel dat NW-voorzitter Kok enige tijd geleden deed om milieuargumejiten niet al te zwaar te laten meewegen bij de besluitvorming over de vestiging van nieuwe bedrijven.

Groei

De ledengroei van de Vereniging het behoud van de Waddenzee blijkt de laatste tijd te gering om uit de contributie de enorme groei van de hoeveelheid werk te bekostigen.

Wanneer een aantal gemeenten in het Waddenzeegebied afwijzend blijft staan tegenover de instelling van een voorlopige Waddenraad, zal volgens Dogterom zeker de eerste drie jaar niets aan de bestuurlijke coördinatie van het Waddenzeegebied worden gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.