+ Meer informatie

Bandenconcern Pirelli maakt flink verlies

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het bandenconcern Pirelli Tyre Holding is vorig jaar op grote achterstand gereden.

Er is een nettoverUes van ƒ 9,3 miljoen ontstaan, na een winst van ƒ 206 miljoen over 1989. Voor het lopende jaar kan Pirelli geen aanzienlijke resultaatsverbetering in het vooruitzicht stellen, doordat de problemen op de wereldmarkt voortduren. Dat heeft de onderneming gisteren bekendgemaakt. Er wordt geen dividend voorgesteld; over 1989 bedroeg de uitkering ƒ 2 per aandeel.

De omzet verminderde met 7 procent van ƒ 6,7 miljard tot ƒ 6,2 miljard als gevolg van de dollarkoersdaling, een prijsdaling door toegenomen concurrentie, zowel in Europa als in Noord-Amerika, en een vermindering van de afzet op het Amerikaanse continent. Uitgedrukt in Amerikaanse dollars steeg de omzet 7 procent van 3,18 tot 3,39 miljard dollar.

Pirelli noemt de resultaten een weerspiegeling van de moeiUjkheden waar de bandenindustrie over de hele wereld mee te kampen heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.