+ Meer informatie

Werkgelegenheid Friese bouw zorgwekkend

1 minuut leestijd

DRACHTEN — „De ontwikkeling van de werkgelegenheid in de bouwsector in Friesland is zeer zorgwekkend. Het werkloosheidspercentage in de bouw in deze provincie beloopt 24 a 30 procent. Dit is veertig procent van alle werklozen oftewel vijfduizend man. Een situatie die ongunstig afsteekt bij het landelijk gemiddelde en zelfs bij de andere probleemgebieden".

Dat zei maandag S. Sybrandy uit Sneek, op een bijeenkomst van het Verbond van ondernemers in de bouwnijverheid gewest Friesland in Drachten.

Als deze situatie zo voort duurt is het gevolg een decimering van de bedrijven. Langs een pijnlijke weg kan dit een koude sanering genoemd worden. Hij vond dat de structuur van het noorden en met name van Friesland gewijzigd moet worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.