+ Meer informatie

VS raken hectare landbouwgrond per minuut kwijt

1 minuut leestijd

NEW YORK - In de Verenigde Staten gaat per minuut bijna een hectare landbouwgrond verloren aan de oprukkende bebouwing. Dat blijkt uit onderzoek van de American Farmland Trust. Vooral de beste landbouwgronden verdwijnen.

In de periode 1992-1997 verdween in totaal meer dan 6 miljoen acre (2,4 miljoen hectare) landbouwgrond, een gebied zo groot als de staat Maryland. Ook de snelheid waarmee de nieuwbouw het platteland terugdringt, neemt toe en lag tussen 1992 en 1997 51 procent hoger dan in de periode 1982-1992. Vooral rond de voorsteden moeten landbouwbedrijven wijken voor nieuwbouw. Daar liggen vaak de beste landbouwgronden. Zo'n 86 procent van de groente- en fruitproductie en 63 procent van de zuivelproductie hebben plaats in de nabijheid van grotere steden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.