+ Meer informatie

Géén alcohol bij Kamerwerk

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het Tweede-kamerlid Drs. Voogd (PvdA) is er over gevallen, dat buiten de vergaderzaal van de Tweede kamer overal in het kamergebouw de werkvertrekken, de commissiekamers en tijdens besloten vergaderingen, gelegenheid bestaat om alcoholhoudende dranken geschonken te krijgen. Hij heeft daarom Tweede-Kamervoorzitter Vondeling donderdag schriftelijk gevraagd in het kamerpresidium aan de orde te stellen het verbod tot het schenken van die dranken op normale werkuren (van 9 tot 17 uur). Van dit verbod wil drs. Voogd alleen uitzonderen het openbare, voor iedereen toegankelijke restaurant.

Het kamerlidmaatschap, 'aldus Voogd, moet beschouwd worden als een betrekking als iedere andere in Nederland. Werkenden in ons land hebben als regel niet de gelegenheid gedurende hun normale arbeidstijd alcohol te nuttigen zoveel als zij maar wensen. ,,En zij behoren die gelegenheid ook niet te krijgen."

Het kamerlid is de mening toegedaan, dat een en ander ook voor de Tweede kamer moet gelden en vandaar zijn verzoek aan voorzitter Vondeling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.